24.9.08

Les Croque-Morts / Les Babs et les Babettes

Bezetting: José "Gege' Heymbeek (sologitaar) - Harry Cooper (slaggitaar) - Raphaël 'Ralph' Benatar (basgitaar/piano) - Garcia Morales (drums) - Jacques 'Jacky' Timmermans (zang)

Deze formatie (waarschijnlijk uit Brussel) nam in 1962 voor het RCA label een zeer geslaagde Franse versie op van het Nederlandse nummer De hele stad is gek en dol als Suzy Twist. Voor de Franse tekst tekende Eric Genty. Dit nummer was de achterkant van de legendarische single Kom van dat dak af van Peter Koelewijn en zijn Rockets (opgenomen eind 1959). Jenny dans le miroir is een Franse cover van Ginny in the mirror van Doc Pomus en Mort Shuman en opgenomen door Del Shannon in 1962.

De groep wijzigde waarschijnlijk in 1964 hun naam in Les Babs et les Babettes en van deze nieuwe bezetting met twee extra zangeressen werd door Barclay dat jaar een single uitgebracht. Drummer Garcia Morales en organist/pianist/bassist Ralph Benatar maakten enkele jaren later samen met o.a. Francis Goya deel uit van de J.J. Band, de voortreffelijke begeleidingband van Jess & James.

Les Croque-Morts / Les Babs et les Babettes
Suzy Twist / Jenny dans le miroir - RCA 47-9404 (1962) Les Croque-Morts
N'aprochez pas / Sanglots - Barclay 62.165 (1964) Les Babs et les Babettes

Bron:
BELGIUM ROCK & ROLL

Geen opmerkingen: