3.10.08

LP The best of Dan Ellery (Cardinal) 1973


Dan Ellery terug met knappe rock-langspeler
België heeft totnogtoe slechts twee onvervalste rockjongens voortgebracht: Burt Blanca en Dan Ellery van wie we lang niks meer hoorden, maar plots weer verrassend uit de hoek komt met de elpee “The Best of Dan Ellery”. Een langspeler die nog maar eens bewijst welk een rock-talent hij wel is.

Twaalf nummers met als absolute uitschieters “Summertime blues”- “Memphis Tennessee”- “Johnny B. Goode” – “One night with you” en “Baby lover”, een nummertje dat zo uit de jaren vijftig schijnt te zijn overgewaaid. Zeer degelijk zijn ook “Tutti Frutti” en “I” (hoewel wij toch de oude versie op zijn RCA-plaat prefereren). Eigen werk is ook "Girl of Radium" en "Allright Baby". Zijn versie van “Rock around the clock” staat wel op peil, maar dit nummer hoefde echt niet. Wij hadden in de plaats liever “Jealous tiger” of “Doewappaw” gezien. Slechts één nummer valt wat tegen, nl. Fats Domino’s “Wait and see”, waar Dan vokaal niet zo aan zijn trekken komt.

Globaal gezien dus een erg goede rockplaat die zo de pan uitswingt. Steengoede zang en fijne gitaarrifs van Ellery bijgestaan door (hoe kan het anders) Burt Blanca (gitaar), Jean-Marie Sluzny (gitaar), Philippe Decae (piano/orgel), René Goldstein (basgitaar), Jean-Pierre Honraedt (drums), Bruno Castelucci (drums), Nico Gomez (percussie), Frank Theunen (percussie), de Nanas (backing vocals) en een uitstekende blaassektie. De mixing van Ellery en Gomez en de producering van deze laatste bewijzen dat wij ook in ons land vakmensen op dit gebied bezitten. Een pluim ook voor de echt professionele arrangementen van Ellery zelf.

Terzelfdertijd werd ook een single gereleased: “Bop a Lena”- “Old MacDonald” (Cardinal C-3304). Beide kantjes zijn goed maar toch hebben wij een lichte voorkeur voor de B-zijde “Old MacDonald”.

En nu maar hopen dat deze plaat aan de fans niet onopgemerkt voorbij gaat.
Karel Bogard (Gent 1973)

LP THE BEST OF DAN ELLERY - CARDINAL C-61026 (1973)
Memphis Tennessee / Johnny B.Goode / Troubles / Tutti Frutti / Baby lover / I.... /
Summertime blues / One night with you / Girl of radium / Allright baby / Rock around the clock / Wait and see

Met dank aan piroe voor het 'terugvinden' van deze zeldzame LP.

Geen opmerkingen: