27.8.08

The Bonanzas (Merksem/Antwerpen)

Bezetting: Richard Heimann (sologitaar) - Ronny Sigo (sologitaar 1961) - Robert de Backer alias Jack Burns (gitaar/zang) - Jan van Schil (gitaar) - Frank Dehert (bas 1961-1962) - Hugo (Guy) Schevelenbos (bas/ sedert 1962) - Hubert Jansen (drums).Gitaargroep uit Merksem-Antwerpen. Begonnen als The Lady Killers in september 1960. In 1961 wonnen ze als The Bonanzas het lauriaat in een crochetwedstrijd. De eerste prijs was een plaatopname voor het grote Barclay label. African Waltz was in feite de A-kant, maar met hun herkenningsmelodie Bonanza trokken ze meer de aandacht. De gelijknamige TV-serie was toen razend populair in Vlaanderen.

Een piepjonge sologitarist Ronny Sigo (ex- Burt Blanca & The King Creoles en leerling van de Antwerpse jazz-gitarist Marcel Bossu) was enkele maanden de sologitarist van The Bonanzas, maar vertrok naar The Jokers. Uit die periode zijn enkele unieke repetitie opnamen bewaard gebleven en in 1988 in het bezit gekomen van Werner Arys (†), dankzij zijn contacten met ex- bandleden van de groep.

Zanger/gitarist Robert de Backer presenteerde zich als Jack Burns en eind 1962 maakte de groep wat demo opnamen voor Ronnex. Deze zeer unieke opnamen compleet met aankondigingen van de groep zijn eveneens in het bezit gekomen van Werner Arys. Het proefbandje resulteerde in een platencontract voor het sublabel Fly Records van Ronnex. In 1963 werden twee singles van Jack Burns op het label uitgebracht. Aleen Marina was een cover van de hit van Rocco Granata, de overige nummers waren geschreven door enkele groepsleden van The Bonanzas.


 The Bonanzas
Bonanza / African Waltz - Barclay (1961)
Wake Up / Moon love - Fly 108 (1963) Jack Burns & The Bonanzas
Marina /When - Fly 118 (1963) Jack Burns & The Bonanzas


Bron: TWIST AND FRIT' - Concept & research: Werner Arys († 2005)2 opmerkingen:

Thea zei

Schitterende muziek, bedankt

planetdoowop zei

Hello, voici un disque Belge (KRAFTONE) de Jackie Morley (?) extremement rare de ma collection! Contenant deux reprise: une des Beatles: "My Bonni" et une d'Elvis: "It's Now Or Never". Voici le lien youtube: http://www.youtube.com/watch?v=PJa9g2rg7cM