7.10.10

Audy Kans & his Wijarocs - Koula Koula / Duck-Duck-Rock (1961)Deze single blijft nog steeds een mysterieuze produktie. De sound en de stijl van "Koula-Koula", met Hawaiian War Chant invloeden, lijkt veel op "Kili-Watch" van The Cousins. Het snelle "Duck-Duck-Rock" met hulp van Donald Duck, doet sterk denken aan de produkties van The Tramps uit dezelfde periode eveneens opgenomen in de Brusselse Philips studio! De Antwerpse rock & roll pionier Leon Pooters alias Lee West (dit jaar op 78-jarige leeftijd overleden) had de sologitaar in de studio bij The Tramps bespeeld, alhoewel velen de professionele sound toeschreven aan Freddy Sunder. Ook bij deze single komt de naam van Freddy Sunder bovendrijven, maar ook Leon Pooters kan er bij betrokken geweest zijn. Het is nauwelijks voor te stellen dat een jonge amateurgroep destijds zelf een dergelijk professioneel klinkende produktie kon maken.


AUDY KANS & THE BLACK STARS (1961)
Armand (bas ) - Claude (drums - Audy Kans (gitaar) - Willy (piano) - Jean Huysmans (solo)
Audy Kans was een alias van zanger/gitarist Claude Mercier, later ging hij als Buddy Brent door het leven. Omstreeks 1960 richtte hij zijn eerste band op onder de naam Audy Kans & The Black Stars. Jean Huysmans, de latere bassist van The Cousins, speelde sologitaar in deze formatie. Audy Kans schreef beide nummers samen met jazz drummer en dirigent Morris Hender. Mogelijk kregen ze in de studio dus hulp van studio muzikanten en werd de naam gewijzigd in Wijarocs!

Op de informatieve Franstalige Brusselse site www.memoire60-70.be en op zijn eigen site www.buddybrent.be wordt ook niet gerept over deze single.

Koula-Koula / Duck-Duck-Rock - Philips PF 319.635 (1961)

Geen opmerkingen: