12.11.10

The Arrows (Lokeren)

The Arrows - Gouden Micro talentenjacht te Gent (juni 1962)
vlnr: François Coppens (bas gt.) - Jacky Tumblin - Willy de Vijlder (solo gt.) - Willy Spittaels (slag gt.) - Nest van de Wiele (drums)
Bezetting: Willy de Vijlder (sologitaar) - Willy Spittaels (ritmegitaar)- François Coppens (basgitaar) - Ernest van de Wiele (drums, piano) en Jacky Ros † alias Jacky Tumblin (vocal).

The Arrows maakten hun debuut op 1 mei 1961 in de Plaza te Lokeren. Datzelfde jaar gingen ze met de eerste prijs voor ensembles naar huis tijdens de ‘Vedettenjacht’ van organisator Louis Fiers in Aalst. De groep schafte zich dure Framus ‘Hollywood’ gitaren en Framus ‘Star’ bas aan. Willy de Vijlder verkocht zelfs zijn nieuwe bromfiets om zijn sologitaar van BF 8000 te kunnen betalen.

In juni 1962 wonnen zij de voorronde van de ‘Gouden Micro’ talentenjacht (georganiseerd in Gent door Het Laatste Nieuws, Zondag Nieuws en Kwik). Naast de gouden microfoon won de groep een plaatopname voor New Sound Records. Ze namen hun eigen composities en bewerkingen van “Old King Cole” en “Dream Boy Dream” op. Het laatste nummer verscheen ook op de 25 cm LP “Au Bar de la Jeunesse” (Teeny Records). Beide nummers blonken uit door hun aanstekelijke gitaarsound en uitstekende zang.  De naam van componist en arrangeur G. Forma stond op het label. Wel stond eveneens Bruno (drummer Ernest van de Wiele) als medecomponist vermeld.The Arrows kregen ook een aanbieding om als beroeps in de zomermaanden in Scheveningen op te treden. Wegens legerdienst van enkele groepsleden moesten zij dit aanbod afslaan.

In 1965 kwam er van de groep nog een plaat uit op Ring Records. Wederom met uitstekend verzorgd zangwerk en begeleiding. "Little Darling" was een origineel van Maurice Williams & The Gladiolas uit 1956, maar in 1957 werd het een grote hit voor The Diamonds. Het nummer "I Wait" was een eigen compositie van Willy de Vijlder en Ernest van de Wiele (Bruno).De groep kwam in 1993 nog eenmalig samen voor een reünieconcert. Zanger Jacky Ros alias Jacky Tumblin is op 17 februari 2010 overleden.
Bron: TWIST AND FRIT' - Concept & research: Werner Arys († 2005)

Geen opmerkingen: