2.12.10

Les Serpents Noirs (Andenne / Namen)


De gitaargroep Les Serpents Noirs begon in 1960 met de volgende bezetting: Franklin Charlier (sologitaar), André Tixhon (slaggitaar, zang), Jacky Gramtinne (basgitaar) en Raymond Gillain (drums).
In 1963 werd de eerste single van de groep uitgebracht door Victory Records. Beide instrumentals
Le Train d'Alcatraz en Exciting Twist  waren composities van hun sologitarist Franklin Charlier. Slechts 300 exemplaren werden geperst.In 1964 wonnen de ‘Black Snakes’ de talentenjacht “La Guitare d’Or de Ciney” en zij verschenen op de Waalse TV zender RTB. Albert Belaire sloot zich bij de groep aan als organist. Een tweede single, volgend op hun overwinning van 'La Guitare d'Or', verscheen in 1965 met de instrumental A Dream in Ciney '64 en een vokale bewerking van een Fins Jenka nummer Kiss A Kiss op Spot's Records.
Hetzelfde jaar werd ook nog saxofonist Robert Patard als 6e groepslid toegevoegd. Met deze bezetting ging men op tournee door Frankrijk en Duitsland en hun populariteit bleef zich uitbreiden.

In de periode 1966-1976 werden 17 singles van de band uitgebracht. De eerste Mon seul amour in 1966 op het Olympia label verkocht meer dan 15.000 exemplaren. De groep ging als beroepsorkest verder. Na 1966 vonden diverse wisselingen plaats. Uiteindelijk bleef van de originele bezetting niemand meer over. Les Serpents Noirs zijn nog steeds actief.


TWIST AND FRIT' - Concept & research: Werner Arys († 2005)
BELGIUM ROCK & ROLL 1956-1965
LE SITE OFFICIEL DES SERPENTS NOIRS

Geen opmerkingen: